Korstiaan Vermeulen – veiling schilderijen op 29 augustus tijdens Benefiet voor Tanka Tanka

29 Augustus is een programma-onderdeel van de benefietmarkt een veiling van schilderijen van Korstiaan Vermeulen.

Een inkijkje in het leven van, en een aantal te veilen werken, van de schilder Korstiaan: Hij werd geboren in Boskoop 1935.

Begin jaren 60 is Korstiaan, naast zijn werk als meubelmaker en verkoper, begonnen met schilderen, voornamelijk met acrylverf. Zijn voorkeur ging uit naar landschappen en bloemen, maar er werden ook uitstappen gemaakt naar abstracte schilderijen. Er zijn in de beginjaren regelmatig perioden geweest dat de penselen nauwelijks aangeraakt werden om vervolgens in de jaren 80 een overgang te maken naar het pentekenen. Duizenden kleine stipjes, uren werk en met veel geduld werden uiteindelijk de mooiste schilderijen gemaakt. In de jaren 90, maakte Korstiaan een overstap naar het aquarelleren, een techniek die hij nog niet beheerste. Na het volgen van lessen en uren schilderen zijn er veel prachtige werken door hem gemaakt.

Korstiaan overleed in oktober 2017. Een aantal van zijn werken worden geveild op de benefietmarkt, waarvan de opbrengst 100% naar de stichting support Tanka Tanka gaat. Korstiaan heeft deze stichting altijd een warm hart toegedragen, hij was zeker ook trots op de inzet en werkzaamheden die zijn dochter jaarlijks verricht in het psychiatrisch ziekenhuis Tanka Tanka in Gambia.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *